با تمیزترین و کثیف ترین نقاط هواپیما آشنا شوید

سوال اولی که برای هر مسافری که تصمیش را گرفته که با هواپیما سفر کند این است که، به راستی کدام نقاط هواپیما پاک و پاکیزه تر است؟ چگونه می توانیم تا برای جلوگیری از حضور میکروب ها در اطرافمان و به حداقل رساندن آن ها در نزدیکی خود، اقدامی را به عمل آوریم؟ اگر در هنگام پرواز مشکلی پیش آمد و در حین پرواز به اصطلاح خرابکاری پیش آمد که بهداشت ما را در هنگام سفر با هواپیما نشانه گرفته بود، چه باید کرد؟

آیا ممکن است به طور مثال، صندلی های اول ردیف تمیزتر باشند و یا نه، صندلی های کنار پنجره پاکیزه تر هستند؟ هر کدام این سوال ها صادقانه دارای پاسخ های متفاوتی هستند اما یک بخش از همه ی پاسخ ها در جواب تمامی این سوالات، مشترک و یکسان است و آن این است که؛ واقعا فرقی نمی کند که شما در ابتدای ردیف، صندلی وسط و یا کنار پنجره بنشینید.

میکروبی که به صورت معمول در کلیه ی وسایل نقلیه پیدا می شود، در هواپیما هم وجود دارد. البته بیشتر افراد معتقدند که صندلی های کنار پنجره به این خاطر که در کنار هستند و ذرات ریز مختلف و گرد و خاک ها در لای درزهای کناری صندلی و یا در میان آن ها قرار می گیرند، بیشتر است. این افراد می گویند که هر چقدر هم که این صندلی ها نظافت شوند، باز هم میکروبی بیش از حد مجاز در خود دارند.

به هر حال باید به شما این نکته را بگوییم که درست است که صندلی های هواپیما و علی الخصوص صندلی های کنار پنجره کثیف است اما این کثیفی فقط مختص به صندلی ها نیست بلکه ممکن است که هر نقطه ای از هواپیما دارای ممکن است کثیف و دارای میکروب باشد. حال دانشمندان دانشگاه آریزونا سعی کرده اند تا با آزمایشی بر روی فضای کلی هواپیما، تمیزترین و کثیف ترین نقاط هواپیما را پیدا نمایند.

آن ها در گزارشی که منتشر کرده اند در ابتدا به این امر اصرار کرده اند که به طور مثال صندلی حاوی میکروب، سرعت و درصد انتقال بسیار کمتری نسبت به میکروبی که در هوا منتشر می شود، دارد. محققان با استفاده از روش آماری داده های تصادفی، ۲۰ مکان مختلف در هواپیما که صندلی ها هم جز آنان بودند را انتخاب نمودند. این ۲۰ مکان از میان نقاطی انتخاب شده بودند که بیشترین میزان لمس شدگی را در میان نقاط دیگر داشتند.

محققان از این نقاط نمونه گیری کرده و پس از آن به آزمایشات مختلف میکروب شناسی پرداختند. نکته ی جالبی که پس از این آزمایش برای افراد قابل رویت می باشد این است که همانطور که بالاتر گفتیم مردم نگران مکان های میکروبی هستند در حالی که هوا سهم به سزایی در انتقال میکروب ها و علی الخصوص در کابین های هواپیماها دارند.

یکی از محققانی که بر روی این پروژه ی میکروب شناسی کار می کند، دکتر چارلز گربا است که در این زمینه می گوید که مردم به این فکرند که چگونه خود را با اقدامات پیشگیرانه از شر میکروب های صندلی ها نجات دهند و تمیزترین و کثیف ترین نقاط هواپیما را بیابند در حالی که آن ها به وسیله ی ژنوم های میکروبی که در فضا ممکن است وجود داشته باشد، محصور شده اند!

او درباره ی هوای داخل کابین هواپیما می گوید که این که می گوییم که میکروب های فراوانی از طریق هوا به سادگی قابل انتقال در فضای بسته ی هواپیما هستند به این معنی نیست که افراد فکر کنند که نفس کشیدن در هواپیما برابر است با بیماری و یا تماس با میکروب ها ولی این را هم باید در نظر داشت که با توجه به وجود فیلترهای هوا اما، میکروب ها ساده تراز طریق هوا به افراد منتقل می شوند.

به طور مثال این که فردی آنفولانزا داشته باشد، فردی که بقل او نشسته باید نگران تر از فردی باشد که چندین صندلی و ردیف با او فاصله دارد. نتایج این تحقیق نشان داده است که نقاطی که کمترین لمس را توسط مسافران یا حتی خدمه ی پرواز می شوند، میزان آلودگی کمتری بالطبع دارند و در زمره ی تمیزترین نقاط هواپیما قرار می گیرند.

پنجره های هواپیما، ماسک اکسیژن، زیر صندلی ها، صندلی های وسط معمولا در زمره ی تمیزترین نقاط هواپیما هستند. این نقاط همانطور که گفتیم کمترین میزان ارتباط با افراد را دارند. حال شاید به نظرتان بیاید که چرا صندلی های وسط هواپیما در بین این اماکن قرار گرفته است؟ اغلب افراد کمتر تقاضا برای نشستن بر روی صندلی های وسط هواپیما را دارند. با این که این صندلی ها در این لیست در رده ی آخر لیست تمیزترین نقاط هواپیما قرار می گیرند اما باید به این نکته توجه داشته باشید که از دیگر صندلی ها حداقل تمیزتر هستند.

حال که تمیزترین نقاط هواپیما را به شما معرفی نمودیم، باید بگوییم نقاطی همچون دستگیره ی درب سرویس بهداشتی هواپیما، سینی غذا، جیب های صندلی ها، میز تاشو و قفسه های سر پوشیده ی خدمه ی هواپیما بیشترین میزان میکروب را در خود دارند.

این محققان معتقدند که در سفرهای هوایی طولانی مدت، تجمع میکروب ها نسبت به قبلشان دو برابر نیز می شود و سریع تر نیز منتقل می شوند. یکی از توصیه های محققان دانشگاه آریزونا این است که مسافران ز هواپیما وسیله ای را به عنوان گیفت و یا اشانتیون به بیرون نیاورند زیرا، میکروب های هواپیما به همراه آن ها انتقال پیدا می کنند. از دیگر توصیه های آن ها این است که از ژل های ضدعفونی کننده در هواپیماها استفاده نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *