پرواز بزرگترین هواپیمای جهان برای اولین بار

پرواز بزرگترین هواپیمای جهان

پرواز بزرگترین هواپیمای جهان

پرواز بزرگترین هواپیمای جهان که متعلق به شرکت هواپیمایی استارتولانچ می باشد برای نخستین بار انجام شد. بر اساس گزارش ایسنا و به نقل از سی نت، شرکت آمریکایی استراتولانچ (Stratolaunch)  که در سال ۲۰۱۱ توسط فردی به نام پل آلن (Paul Allen) پایه‌گذاری شد. در آزمایش اولیه استراتولانچ، این هواپیما توانست با سرعت ۷۴ کیلومتر بر ساعت روی باند فرودگاه حرکت کند. روز ۹ ژانویه و در طول دومین آزمایش این هواپیما موفق به حرکت با سرعت ۱۲۶ مایل بر ساعت (۲۰۲ کیلومتر بر ساعت) روی باند فرودگاه پایگاه هوایی و فضایی موهاوی (Mojave Air & Space Port) گردید. در طول این آزمایش سرعت این هواپیما توانست تا میزان ۱۱۰ گره افزایش یابد. گره (knot) که به آن گره دریایی نیز گفته می شود واحدی برای سنجش سرعت بوده که هر گره برابر با ۱۸۵۲ متر در ساعت است.

اولین پرواز این هواپیما ۲ و نیم ساعت به طول انجامیده که طی آن توانست در ارتفاع ۱۷ هزار فوتی صحرای مجاوه (Mojave desert) پرواز کرد و حداکثر سرعت هواپیما تا میزان ۱۸۹ مایل در ساعت (۳۰۴ کیلومتر بر ساعت) افزایش یافت. پرواز بزرگترین هواپیمای جهان برای اولین بار در ساعت ۷ صبح به وقت منطقه زمانی اقیانوس آرام (۶:۳۰ شب به وقت تهران) در روز ۱۳ آوریل انجام شد. این هواپیمای ۶ موتوره که با شکلی خاص طراحی شده است دارای ۲ مخزن سوخت بوده که برای پرتاب موشک به مدار زمین ساخته شده است. وزن این هواپیما نیز به میزان ۵۰۰ هزار پوند بوده و هواپیمای استراتولانچ طوری طراحی شده است تا بتواند تا میزان ۳ موشک متصل به مرکز بال‌ های عظیم خود را به فضا پرتاب کند. طول بال ‌های بزرگترین هواپیمای جهان ۱۱۷ متر بوده که می تواند موشک‌ های فضاپیما را از ارتفاع ۳۵ هزار فوتی به فضا پرتاب کرده و موتورهای خود را روشن نماید.

پیش از در دوره های قبلی موتورهای شش موتوره توربوفن این هواپیمای غول پیکر که از دو هواپیمای بویینگ ۷۴۷ سری ۴۰۰ باز شده بودند با موفقیت در پایگاه فضایی موهاوی کالیفرنیا مورد آزمایش گردید. هدف شرکت آمریکایی استراتولانچ از ساخت و پرواز بزرگترین هواپیمای جهان این است که بتواند موشک ‌های فضایی را به دومین لایه اتمسفر منتقل کرده تا سپس به فضا پرتاب شوند. استراتولانچ قصد دارد تا در ابتدا برای پرتاب راکت ‌های پگاسوس ایکس ‌ال ساخت شرکت هوافضای Northrop Grumman از این هواپیما استفاده کند. هواپیمای استراتولانچ در هر پرواز می‌تواند سه راکت را حمل کرده که بر روی پایه ‌های بال بین بدنه‌ دوقلوی هواپیما نصب خواهند شد.

با این ‌حال، شرکت در حال ساخت پرتابگرهای اختصاصی خود بوده که امکان حمل توسط هواپیما برای آن ها وجود داشته باشد. استراتولانچ در اواخر ماه اوت گذشته اعلام کرد که وسیله‌ پرتاب متوسط (Medium Launch Vehicle) با توانایی قرار دادن ۳۴۰۰ کیلوگرم محموله در مدار نزدیک زمین که قرار است برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ پرتاب شود. این شرکت در اندیشه‌ ساخت مدل‌ های مفهومی از یک هواپیمای فضایی سرنشین‌ دار و همچنین مدلی سنگین ‌تر از وسیله‌ پرتابش است تا بتواند محموله ‌ای با وزن ۶ هزار کیلوگرم را در مدار زمین قرار دهد. این وسایل پرتاب مجهز به موتوری به ‌نام PGA خواهند بود که خود شرکت استراتولانچ در حال توسعه‌ آن می باشد. این موتور که از پیشرانه‌ های اکسیژن مایع و هیدروژن مایع استفاده می‌ کند، ۲۰۰ هزار پوند نیروی رانش تولید خواهد کرد.

پرواز بزرگترین هواپیمای جهان برای اولین بار که شاید بتواند نقطه شروعی برای فصلی تازه در صنعت هوا فضا باشد با وجود یکی از غول پیکرترین هواپیماهای جهان تولید شده در شرکت استراتولانچ تاکنون از آزمایشات خود توانسته به خوبی و سربلند خارج شود. این هواپیما که وزنی معادل ۲۲۷ تن را دارا می باشد قادر است وزنی بیش از دو برابر وزن خود را از طریق موشک های فضاپیما حمل کند. استراتولانچ توانسته همه این وزن بسیار سنگین‌ را بر روی ۲۸ چرخ و محموله موشک خود را نیز با استفاده از ۶ موتور بزرگ خود حمل کند. اما قبل از اینکه استرتولانچ قادر به پرتاب موشک به فضا باشد، بایستی آزمایش‌ های فراوانی برای پرواز بزرگترین هواپیمای جهان را خود پشت‌ سر بگذارد. در اولین نمایش این هواپیما که در روز دهم خرداد سال گذشته بود قصد بر این بود که هواپیما آشیانه خود را ترک کرده و چرخ‌ های این هواپیمای غول پیکر وزن ۲۲۷ تنی آن را تجربه نماید.
شرکت استرتولانچ نیز در وبسایت خود این ‌طور بیان کرده بود که خروج این هواپیمای غول ‌پیکر از آشیانه خود برای آزمایش زمینی، آزمایش موتورها، آزمایش حرکت هواپیما بر روی باند و در نهایت اولین پرواز خود، گامی بسیار مهم و حیاتی خواهد بود. حال که نزدیک به یکسال از آن موقع می گذرد استراتولانچ توانسته تا پرواز بزرگترین هواپیمای جهان که ساخته دست او می باشد را برای اولین بار مشاهده نماید. با توجه به روند برنامه های این شرکت قرار است تا در سال ۲۰۲۲ این هواپیما بتواند اولین پرتاب موشک خود را از لایه دوم اتمسفر به انجام رسانده که امیدوارم آن نیز با موفقیت انجام شده و فصلی جدید در صنعت هوانوردی و فضاپیماهای جهان ایجاد گردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *