۶ نکته جالب در مورد هواپیما و پرواز

دانستنی های جالب در مورد هواپیما

امروزه سفر با هواپیما و سفرهای هوایی به بخش اصلی و لاینفک مسافرت تبدیل شده و وقتی می خواهیم برای سفر برنامه ریزی کنیم، کسب اطلاعات در مورد پرواز و رزرو بلیط یکی از اصلی ترین و ضروری ترین مراحل هر سفری شده است. سفر هوایی امکان مسافرت به آن سوی آب ها را فراهم کرده و باعث تسهیل در سفر و ترویج صنعت گردشگری شده است. اکثر ما تا به حال سفر با هواپیما را تجربه کرده ایم و برخی نیز بنا به اقضای کار و زندگی دایما از پرواز هوایی برای جابجایی استفاده می کنند. پرواز با هواپیما تجربه ای شگفت انگیز است و حقایق جالبی نیز در مورد این نوع پرواز وجود دارد که دانستنشان خالی از لطف نیست. در این مطلب قصد داریم در مورد ۶ دانستنی جالب و جذاب در مورد هواپیما صحبت کنیم. مطمئنا خواندن این مطلب می تواند به برخی سوالات شما در مورد هواپیما و سفر هوایی پاسخ دهند. در ادامه با صباسیر همراه باشید.

۱- آیا کیپ شدن گوش ها خطرناک است؟

یکی از اولین تجربیات (بعضا دردناک) در سفر هوایی کیپ شدن گوش هاست. بعضی ها ممکن است نگران این موضوع باشند که این کیپ شدن خطری برای سلامتی و شنوایی شان داشته باشد. اما باید بدانید که گرفتگی و کیپ شدن گوش به دلیل تغییر فشار هوا ایجاد می شود و مساله ای کاملا طبیعی است. البته ممکن کیپ شدن گوش در طول پرواز باعث اذیت شدن شما شود. در مطلب (چرا در هواپیما گوش کیپ می شود؟) راهکارهای برای رفع این مشکل توضیح دادیم که با استفاده از آن ها می توانید در پرواز بعدی سفر راحت تری داشته باشید.

۲- چرا هواپیما در طول پرواز تکان می خورد؟

تمام کسانی که تا به حال با هواپیما پرواز کرده اند حتما تکان های شدید هواپیما را تجربه کرده اند. این تکان ها گاهی می توانید بسیار شدید و نگران کننده باشد. اما اصلا جای نگرانی نیست! تکان های هواپیما در طول پرواز کاملا طبیعی هستند و به دلیل بالا پایین شدن بال های هواپیما برای تنظیم جریان هوا ایجاد می شوند. در واقع، نحوه پرواز هواپیما نیز مشابه پرندگان است. با این تفاوت که هواپیما بال بال نمی زند! بلکه با بالا و پایین شدن بال های هواپیما فشار هوا را کنترل می کند و هواپیما را در مسیر و جهت درست نگه می دارد. به طور مثال، در هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ بال ها تا ۸ متر نیز ممکن است کج شوند.

۳- چرا طعم چای در هواپیما متفاوت است؟

اگر تا به حال در هواپیما چای نوشیده باشید حتما متوجه طعم متفاوت و کمی عجیب آن شده اید. این تفاوت آنقدر محسوس است که لازم نیست حتما چای شناس حرفه ای باشید! جالب است بدانید که این تفاوت طعم چای در هواپیما به دلیل اختلاف در دمای جوش آب است. به طور معمول و در سطح زمین، چای با آبی که در دمای ۱۰۰ درجه به جوش رسیده آماده می شود. اما در هواپیما به دلیل ارتفاع زیاد این دما به ۹۰ درجه کاهش پیدا می کند. هرچند ممکن است این کاهش دمای جوش باعث سریع تر آماده شدن چای شود، اما موجب می شود فرآیند دم کشیدن چای به طور کامل انجام نشود و به همین دلیل طعم چای کمی متفاوت خواهد بود. این موضوع در ارتفاعات کوهستانی نیز صادق است و کوهنوردان حرفه ای با این طعم متفاوت چای آشنایی دارند. علاوه بر چای، طعم غذاها نیز ممکن است کمی متفاوت باشند که در مطلب (چرا طعم هادر هواپیما متفاوت هستند؟) در این مورد مفصل صحبت کردیم.

۴- آیا ممکن است داخل توالت گیر کنم؟

داستان ها و روایات شنیدنی اما ترسناکی راجع به گیر کردن در توالت شنیده می شود. در سال ۲۰۰۲ بی بی سی گزارش داد که یک زن در توالت بوده و قبل از آنکه بلند شود دکمه سیفون را فشار داده و به دلیل مکش هوا بدنش به توالت چسبیده، به طوری که مهمانداران مجبور به نجات او شده اند! اما تحقیقات و مستندات نشان می دهند که این داستان جعلی است و چنین اتفاقی هرگز نیافتاده است. البته این موضوع درست است که توالت های هواپیما بجای سیفون از مکش هوایی استفاده می کنند، زیرا اگر بخواهند از سیفون های معمولی استفاده کنند مجبورند حجم بسیار بالایی از آب را داخل هواپیما نگه دارند که این حجم آب و مایعات باعث سنگین شدن وزن هواپیما می شود. اما نحوه عملکرد این مکش های هوایی طوری است که احتمال هیچ گونه خطری برای مسافران وجود ندارد.

 

۵- اگر کسی سعی کند در هواپیما را باز کند چه اتفاقی می افتد؟

وقتی در هواپیما نشسته اید و منتظر بلند شدن هواپیما هستید حتما این جمله را شنیده اید که اعلام می کند: «درب ها در حالت اتوماتیک قرار گرفتند.» ممکن است مسافران با شنیدن این جمله تصور کنند درب های هواپیما قرار است قفل شوند. اما نکته جالب توجه این است که درب های هواپیما اصلا قفل نمی شوند! در واقع، درب های هواپیما نیازی به قفل شدن ندارند، زیرا هنگامی که هواپیما در ارتفاع قرار دارد به دلیل فشار هوا عملا باز کردن در هواپیما غیرممکن است. در نتیجه، وقتی هواپیما در آسمان بالا می رود فشار هوای داخل هواپیما درها را به سمت بیرون فشار می دهد و آن ها را در جای خود مهر و موم می کند. هرچه ارتفاع هواپیما بیشتر شود درها محکم تر می شوند. به حدی که باز کردن درها عملا غیرممکن خواهد بود. اما لطفا سعی نکنید در پرواز بعدی این موضوع را امتحان کنید!

۶- چرا هواپیما رد سفیدی در آسمان به جا می گذارد؟

شاید تا به حال این خط های سفید را دیده باشید که در امتداد هواپیماهای جت در آسمان تشکیل می شود و تا مدتی باقی می ماند. این خط های سفید مسیرهای بخار نامیده می شوند. سوخت هواپیما هیدروکربنی است که در موقع سوختن دو ترکیب تولید می کند: دی اکسید کربن و آب. این آب به خاطر دمای بالای موتور جت (حدود ۱۳۰۰ درجه) تبدیل به گاز می شود اما هنگامی که خارج می شود و با هوای سرد جو برخورد می کند تبدیل به قطره های ریز و کریستالی می شود که در آسمان ردی سفید تشکیل می دهند. بنابراین اگر با دقت به این صحنه نگاه کرده باشید همیشه فاصله ای بین انتهای هواپیما و این خط سفید وجود دارد، زیرا مدتی طول می کشد تا بخار تولید شده در برخورد با هوای سرد تبدیل به قطره های آب شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *